Держава як суб'єкт міжнародного приватного права. Ануфрієва Богдана


 У доповіді Ануфрієвої Богдани "Держава як суб'єкт міжнародного приватного права" було представлено порівняльний аспект держави у міжнародному приватному та міжнародному публічному праві. Доповідь висвітлює здатність держави приймати участь в міжнародних приватно-правових відносинах, зокрема у зовнішньоекономічній та комерційній діяльності, інвестиційних відносинах та інших цивільних правовідносинах ускладнених іноземним елементом.

Крім того, в ході аналізу було визначено, що принцип імунітету, як ключовий елемент, визначає роль держави в міжнародних приватно-правових відносинах, одночасно захищаючи її суверенітет у публічних. Проаналізовано основні складові принципу імунітету держави та обсяг його застосування на прикладах таких держав як Україна, Польща, Китай, США та Велика Британія. Більшу частину дослідження склав порівняльно-правовий аналіз, в якому було співставлено два основні підходи до застосування принципу імунітету: абсолютний та обмежувальни(або функціональний). Також було висвітлено положення законодавства України, що стосується принципу імунітету держави, зокрема ст. 79 Закону України "Про міжнародне приватне право". 

У ході дискусії, було обговорено питання обходу принципу державного імунітету росії, у справах про відшкодування шкоди українцям та українським юридичним особам, що постраждали від війни.



Нові Старіші

Контактна форма